nedelja, 23. oktober 2011

BODI TO KAR SI / ESSERE QUELLO CHE SEINi važno kdo si, važno je, da si to kar si. Ker le na ta način, jaz mislim, si lahko srečen in zadovoljen in nenazadnje najbolj koristen za celotno družbo. Če si želiš biti nekdo drug ali kar si želijo drugi zate, boš le slaba kopija in boš izgubil svojo edinstvenost in nenadomestljivost.

Želim si, da bi tako razmišljala in spodbujala ljudi celotna družba in ne le ljubeče mame.

                                                                            ♥ ♥ ♥

Non importanta chi sei, invece che tu sia quello che sei. Perché solo in questo modo, penso che si possa essere felici e soddisfatti e più utili alla società. Se desideri di essere qualcun altro oppure essere ciò che altri vogliono che tu sia sarai solo una brutta copia e perderai la tua unicità.

La società intera dovrebbe pensare e incoraggiare così ognuno di noi e non solo una madre amorevole.

3 komentarji:

  1. Živjo, lepo si mu povedala :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. V bistvu je to nastalo, ko sem brala brošuro o deficitarnih poklicih, ki so jih dobili otroci v šoli. Dobila sem občutek, da bi radi čimveč otrok spoznali s temi poklici, da bi se jih po končani OŠ čimveč odločilo za enega od njih. In me je spomnilo, kako so nam dali v šoli enkrat za delati teste, na podlagi katerih naj bi se videlo, za kateri poklic si "nadarjen". Rezultat za cel razred je bil: fantje peki, za punce se pa ne spomnim več, vem le, da je bil zopet en sam poklic. Hahaha...se pravi, da so nas že takrat hoteli popredalčkati.

    OdgovoriIzbriši
  3. Seveda so nas hoteli predalčkati, kaj pa misliš da je bilo tisto bedasto usmerjeno izobraževanje. Jaz, ki sem čisto umetniška dušica in popolnoma anti naravosloven tip sem na koncu pristala na srednji kemijski šoli. Brrrr še zdaj me zmrazi, ko se spomnim na tista leta.

    OdgovoriIzbriši

Vesela bom tvojega komentarja. / Grazie per il tuo commento.