ponedeljek, 27. februar 2012

SPONTANOST / LA SPONTANEITA'

Včeraj po zajtrku sva imela z Anžetom en daljši razgovor o življenju in med drugim o lenobi. Ker sva oba zelo sladkosneda in po kosilu vedno iščeva kaj sladkega, se je na moje presenečenje odločil, da tokrat on poskrbi za desert. Tako je bilo včerajšnje nastajanje kosila prav posebno in prijetno doživetje. Oba sva se vrtela okoli štedilnika, jaz sem kuhala, on pa je pekel palačinke. Zraven pa sva se prav prijetno pogovarjala o receptih in kaj mu je všeč pri moji kuhi in kaj pri očetovi.

In te pristne trenutke si bom zagotovo vtisnila v srce kot ene najlepših.

                                                                    ● ● ● ● ● ●


Ieri dopo la colazione ho avuto una lunga conversazione con Anže sulla vita e tra l'altro di pigrizia.  Dopo questo lui ha deciso di fare le crepes :)

Per me questa è stata una giornata bellissima che non la scorderò mai.

5 komentarjev:

  1. O,to pa so res lepi trenutki,ki polnijo dušo in osrečujejo srce :-))) čimveč tako lepih trenutkov želim.Mimogrede palačinke pa zgledajo neverjetno zapeljive in dobre...in namazane z marmelado.njami,njami :-)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Janez, hvala, ti trenutki so res še toliko bolj dragoceni, ker je puberteta v polnem zagonu in iz minute v minuto ne veš kakšno bo razpoloženje :)
      Marmelada pa je tudi domača, jagodna, izpod mojih rok.

      Izbriši
  2. Res je fajn da si vzamemo čas za mulčke in pogovor takole ob skupnem ustvarjanju vedno nekam pripelje. Meni se zdi skupno kuhanje nekaj najbolj finega. Drugače pa palačinke res izgledajo slastne, kljub pozni uri in kao dieti, ki sem si jo omislila, so mi prav zadišale.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Valentina, otroci so res nekaj posebnega, pravi zaklad. Še posebej mi je všeč, ker se od njih lahko tudi marsikaj naučiš.
      Diete brez malih pregreh, pa tudi niso prave. Če se kdaj pa kdaj pregrešiš, tudi lažje pripelješ vzdržiš do konca :)

      Izbriši
  3. Upam, da slediš mojim objavam, tudi kakšen bolj zdrav recept za palačinke premorem:) lp

    OdgovoriIzbriši

Vesela bom tvojega komentarja. / Grazie per il tuo commento.