četrtek, 15. december 2011

BAKRENE SANJE / SOGNI DI RAME


























Ti jesensko zimski kratki dnevi so mi prinesli v misli prvo metalne barve, predvsem pa bakr. Čeprav sem modna oblikovalka, me moda, predvsem pa kaj je modno že nekaj časa ne zanima več in se tudi ne obračam po njej. Zakaj je temu tako, bi bilo preveč dolgočasno tu razpredati :)

Vedno pa sem se in se z leti še toliko bolj močno nekako raje prepuščam svojim mislim in čutenjem. In tako se je letos priplazil k meni baker. Nikoli nisem bila navdušena nad rjavimi barvami, letos pa jih rada uporabljam, sploh v kombinaciji z rdečo, oranžno in tudi črno. Tako so tudi uhani postali drugačni, manj je vrvice in več bakrenih dodatkov. In ker rada eksperimentiram, sem začela uporabljati tudi drugače narejeno papirno maso, ki se je izkazala za odlično. Predvsem je lažje delati z njo, tako da jo bom uporabljala še naprej. Prav tako bakreno žico in kdo ve kam me bo ponesel še ta baker.

                                                                     ♥ ♥ ♥

Questi giorni autunno-invernali, pieni di buio, mi hanno portato nel mente colori metallici, in particolare del rame. Sono una stilista, ma moda non mi interessa più da qualce tempo. Perché è così, sarebbe troppo noioso da discutere qui :)

Non mi è mai piacuto il colore marrone, però quest'anno mi sono innamorata di tutte le sue tonalità e mi piace usarlo in combinazione con il rosso, arrancione e nero. Cosi sono diventati diversi anche orecchini. Siccome mi piace sperimentare ho cominciato ad usare una cartapesta fatta diversamente dalla precedente e devo dire che sono molto contenta della scelta. In particolare, è piu facile lavorare con lei e così ho deciso di continure ad usarla. Anche il filo di rame e chissà dove mi porterà questo viaggio.

6 komentarjev:

  1. Llepe so tele tvoje bakrene sanje Darja. Vidiš pri meni je blo pa ravno obratno, že kot najstnica sem bla čist nora na rjavo barvo in materiale kot so lan in podobno grobe teksture. Vsem sem se zdela mal čudaška :). Potem pa je prišla črna, pa spet črna....ko sem se je naveličala pa eksplozija vseh mogočih barv, razen rdeče. No pred kratkim sem upeljala tudi rdečo in ugotovila da je lahko prav poživljajoča.
    Zdaj se mi zdi, da se pa spet vračam v malo manj pisan svet :).

    OdgovoriIzbriši
  2. Valentina, hvala. Včasih se sprašujem, če je moje razmišljanje znak staranja (hahaha), kajti z leti ugotavljam, da me vse bolj vleče k prvinskosti, k naravi in naravnim stvarem. Včasih sem bila bolj moderna :)
    Kar se pa barve tiče oblek, sem po 15-tih letih nošenja striktno črne barve, skoraj čez noč prešla na žive in kmalu se mi je zazdelo kot bi od mrtvih vstala:)
    Lan sem že od nekdaja rada nosila, rdečo pa sploh rada nosim, saj mi da krasno energijo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Živjo!

    UUUU nakit...to je moja slabost, imam ga skoraj tono. Ful ga rada nosim. Velike kose, opazne:)

    Kar se tiče barv, rada imam naravne, srebro in belo zlato, imam pa en izjemno lep bakreni prstan, ki je že star 15 let in ga zdaj bolj redko nosim, bojim se da ne razpade :)) drugače pa, obožujem leseni nakit:)

    lp

    OdgovoriIzbriši
  4. Arnela, dobrodošla pri meni. Ja, leseni so tudi zakon, taki naravni, sploh če je vidna še struktura. Pred leti sem enkrat videla v eni mini lični trgovinici v Italiji celo serijo prekrasnega lesenega nakita, pa si žal nisem zapisala od koga je bil in ime je šlo v pozabo, žal.

    OdgovoriIzbriši
  5. imaš pa našega Srečka Molka, ki dela nakit iz ostankov lesa...grč itd. Res vredno imeti. Mal pobrskaj po netu, oglej si...krasne stvari.

    OdgovoriIzbriši
  6. Krasno, sploh prstani. Imam drobne prstke, a všeč so mi glomazni prstani, kar pa ne gre ravno najbolje skupaj :)

    OdgovoriIzbriši

Vesela bom tvojega komentarja. / Grazie per il tuo commento.