torek, 6. december 2011

ŽENSKE IN MOŠKI BRIVNIK



Zanima me kako ženske kupujemo in predvsem kakšna darila kupujemo za svoje moške.
Ženski svet nam niti ni neznanka. Kaj pa moški? Te dni sem razmišljala o reklamni kampanji za moške brivnike Braun, v kateri nastopa José Mourinho, svetovni nogometni trener leta. Priznam, nisem nogometni navijač, ne poznam dobro niti pravil tega športa. Ampak zanimivo, prepoznam trenerja Real Madrida, z vzdevkom The Special One.

In ker me zanima psihologija, sem se začela spraševati, zakaj in kako to, da so izbrali njega in koga nagovarjajo z njim. Saj ponavadi v reklamnih kampanjah nastopajo mlade ženske ali mladi moški.

Ženske največkrat niti ne opazimo reklame za moške »igračke«. Verjetno zato, ker nagovarjajo le njih, vemo pa, da moškim stvari kupujemo ženske, razen orodja, avta ipd. Zato morajo snovalci reklam nagovarjati ženske. Pri teh brivnikih pa mislim, da z Mourinhom nagovarjajo oba, žensko in moškega. Zakaj? Zelo veliko je moških, ki so nogometni navdušenci in če že ne navijajo za španski Real Madrid, moštvo vsekakor občudujejo in s tem njegovega trenerja zaradi vrhunskih dosežkov in bi se z lahkoto poistovetili z njim. Če je on najboljši, potem so najboljši tudi ti brivniki. In moški želijo biti najboljši, občudovani. Ženskam pa pade v oči on, šarmantni José Mourinho. Je srednjih let, šarmanten, karizmatičen, uspešen in samozavesten. In resnici na ljubo, je tak moški ideal za ženske.

Do sedaj je bilo moje mnenje o njem, poleg šarmantnosti, da je preveč samozavesten oz. že kar domišljav. Potem sem pa prebrala nekaj intervjujev z njim, ki so bili posneti v zakulisju snemanja omenjene kampanje in moram priznati, da ni čudno, da ga je prestižna blagovna znamka Braun izbrala za svojega ambasadorja  brivnikov Series in obratno. On je rojen zmagovalec, za kar trdo dela in to s strastjo. Njegovo življenje je družina in nogomet. Je veren in samozavesten človek, ki hodi po svoji poti neozirajoč se na govorice drugih. Govori in dela le tisto o čemer je prepričan. In kakor je njegovo moštvo odsev njega samega, tako je on odsev Braunovih brivnikov. Redkokdaj nastopa v reklamnih kampanjah za kakšno blagovno znamko, kadar pa privoli, je to zato, ker resnično verjame v izdelek in ga tudi uporablja.

Zanimivo, da bi tudi mene prepričal in bi res lahko moškemu kupila za darilo brivnik, če bi ga uporabljal.

6 komentarjev:

  1. Ola,kar prsti me srbijo in kličejo po tem, da nekaj natipkam.
    Se čisto strinjam, "The Special One" resnično mu paše tale vzdevek. Odseva enega zelo priljubljenega in uspešnega moškega. Vendar...reklame in ena takšna osebnost? Vedno, ko pogledam takšen plakat, pomislim:"Waw, kako dober tip!" Pa ob tem vidim tudi brivnik, ki ga drži v roki?! Ne vem...vidim pa njega. Morda, ko nekaj časa postojiš pred sliko le zaznaš tisti svetlikajoči Braun...Res je, da pogled pritegne njegova pojava ter dejstvo, da je slika drugačna. Navajeni smo na mlade prikupne fante, za katere je vpašanje, če se sploh brijejo....tale je vsaj zrel moški, ki brivnik po vsej verjetnosti uporablja. Morda je to eden izmed ralogov, da toliko bolj pritegne pogled. In morda le to doda določen procent možnosti, da bi brivnik, če bi ga potrebovala tudi kupila.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tale me je prav nasmejala: "Navajeni smo na mlade prikupne fante, za katere je vpašanje, če se sploh brijejo..."

    Me pa prav zanima kaj bi rekel na to kak moški...hahaha

    OdgovoriIzbriši
  3. jaz sem že kupila brivnik za rojstni dan, tak ornk drag, sam ga ne uporablja, pravi, da mu ni preveč praktičen :))) sicer pa imam rada moške z brado:))

    lp

    OdgovoriIzbriši
  4. ja (a moram zdej zafarbat), rada mam če izgledajo nekak takole: http://lindseywhittle.blogspot.com/2010/03/i-love-me-some-gerard-butler.html

    OdgovoriIzbriši
  5. Sem si predstavljala prav takega :) Jaz pa padam na temne, visoke...pa nikoli imela takega...hahaha

    OdgovoriIzbriši

Vesela bom tvojega komentarja. / Grazie per il tuo commento.