četrtek, 28. april 2011

ZA LIKOVNE SLADOKUSCE

PER APPASSIONATI D' ARTE


Te dni sem med pošto dobila tudi to vabilo na odprtje likovne razstave  v Werner Berg muzej v Plibergu. In kot lahko preberete že na samem vabilu je razstava vredna ogleda.


V kolikor kdo ne pozna tega muzeja naj povem, da je v tem simpatičnem muzeju, poleg stalne razstave odličnega avstijskega slikarja 20. stoletja Werner Berga, večkrat moč videti odlične razstave drugih priznanih avtorjev, ki privabljajo likovne sladokusce iz cele Evrope. Ta majhen kraj dobesedno živi z umetnostjo, ki jo je moč zaslediti na vsakem koraku. Muzej se nahaja v samem središču kraja, v povsem na novo restavrirani hiši, z vrtom, na katerem so vedno razstavljene tudi kakšne skulpture. Zaposleni so zelo prijazni (mimogrede: najde se tudi kdo, ki govori lepo slovensko) in nasploh je v muzeju čutiti neko domačnost, kot bi šlo za družinsko podjetje. Razstave in ostale dejavnosti, ki se dogajajo v muzeju so pa sploh narejene na profesionalni ravni. Imajo pa tudi dobro založeno knjigarno, še posebej z deli Wernerja Berga. Človek tam brez problema preživi cel dan, pa bi še lahko ostal.


In questi giorni ho ricevuto questo invito all'inaugurazione della mostra presso il Museo Werner Berg in Bleiburg (Austria). Per chi non conosce questo museo carino devo dire che oltre la mostra permanente di ottimo pittore austriaco del 20. secolo, Werner Berg, spesso organizzano le mostre d'autori che atragono gli appassionati d'arte di tutt' Europa.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Vesela bom tvojega komentarja. / Grazie per il tuo commento.