petek, 20. maj 2011

EXPRESNI BUHTELJNI

BUDINO DELLO YORKSHIRE









Anže je prejšnji vikend gledal eno oddajo od Jamie Oliverja, kjer je spekel Yorkširski puding. In seveda si je on zaželel, da bi tudi midva naredila ta puding, ki ni puding :). Ker pa je recept enostaven je bil chef on, rezultat pa kot v oddaji, perfekten. Jamie je ta "puding" serviral s pečenko in ostalo prilogo, kot kruhke, midva sva pa naredila zraven solato. Ampak sva ugotovila, da so najboljši za jesti sami, z domačo marmelado iz jagod. Okus pa je kot bi jedel buhteljne. Ostanejo pa fini sveži tudi naslednji dan in se prav nič ne izsušijo.

Recept:
- 1 večja čajna skodelica moke
- 1 večja čajna skodelica mleka
- 1 celo jajce
- pol čajne žličke soli

Vse sestavine se zmiksajo kot za palačinke. Skodelice predhodno premažemo z maslom ali oljem, nato zljijemo v vsako 3/4 zmesi in damo peči v predhodno segreto pečico na 220˚. Pečemo, brez da bi predhodno odprli pečico, dokler ne postanejo zlato rumeni.

Lep konec tedna vsem skupaj.


Lo scorso fine settimana Anze ha guardato una trasmissione di Jamie Oliver, che ha fatto il budino Yorkshire. Naturalmente gli è piaciuto e ha voluto di farlo. Siccome la ricetta è facile lo chef è stato lui :) E il budino è venuto perfetto. Jamie ha servito questo "budino" (direi panini)  con l'arrosto, noi invece con un' insalata. Ma abbiamo scoperto che è meglio mangiarli da soli con la marmellata di fragole (fatta da me). Devo dire che rimangono freschi anche il giorno successivo. 

Ricetta:

- 1 tazza di tee grande di farina
- 1 tazza di tee grande di latte
- 1 uovo intero
- mezzo cucchiaino di sale

Lavorate con le fruste tutti ingredienti, imburrate gli stampini e infornate a 220˚ finche il budino non diventa dorato.


Buon fine settimana a tutti.

1 komentar:

  1. Malo sem preletela še druge tvoje objave....Se mi zdi, da je tvoj Anže podobno star kot moj Natan. Hecno, tudi midva pogosto gledava Jamie Oliverja in se spraviva kaj scoprat. Tole kar sta pa vidva napekla, pa izgleda slastno.

    OdgovoriIzbriši

Vesela bom tvojega komentarja. / Grazie per il tuo commento.