sreda, 20. julij 2011

LJUBITI POMENI SPREJEMATI / AMARE SIGNIFICA ACCETTARE




To je moja prva vezenina in se kar ne morem načuditi, da sem jaz vezla :), čeprav imam od nekdaj zelo rada vezenine. Od majhnega sem bila obkrožena s čudovitimi vezeninami, ki jih je naredila moja babica ali pa so bile delo rok nun uršulink. Pri nas je bilo od nekdaj nekaj samoumevnega spati na ročno izvezeni posteljnini ali imeti na mizi ročno izvezen prt. In moja mama je tudi imela do teh stvari čisto poseben, zelo spoštljiv odnos, kar se je kazalo že pri pranju, negi in shranjevanju. In nehote je tudi meni v zibelko položila občudovanje in spoštovanje do vsega lepega in sploh ročnih del. Nikoli ne bom pozabila ene gospe iz Sicilije iz mojih študentskih let, ki sem jo srečala na vlaku, ko sem se vračala iz počitnic nazaj v Italijo. Sedeli sva ena nasproti druge, ona je imela v naročju velik kos platna in je vezla prt v tehniki rišelje. Vsi so jo malo čudno gledali, jaz pa sem jo občudovala in neskončno uživala v njenem pripovedovanju.

In če nebi bilo projekta »vezena blazina« jaz še sedaj nebi poskusila vesti in kdo ve, če sploh bi kdaj. Hvala bogu, da obstaja internet s pomočjo katerega sem se naučila par enostavnih vbodov :))) Ko sem en dan poslušala pesem od The Beatles »All you need is love« sem takoj vedela, da bo to »moja« tema. Saj to ves svet potrebuje, še posebej pa v teh naših časih, ko se vsi držimo bolj zase, ko se ne menimo za nikogar, ko vidimo v drugih le tekmece, sovražnike in želimo z drugimi le manipulirati in ne vidimo v drugih nič ali zelo malo lepega. Lačni smo ljubezni in se ne zavedamo, da je ne moremo dobiti od drugih, od sveta, če jo prvo sami ne dajemo. Ne moremo jo pa dajati, ker drugega ne sprejemamo takega kot je. In to je naša rak rana. Ljubiti pa pomeni sprejemati.

 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Questo è il mio primo ricamo fatto da me :). Fin da piccola sono stata circondata da bellissimi ricami fatti da mia nonna oppure da suore. Per noi è sempre stata una cosa normale dormire su biancheria ricamata a mano oppure avere sul tavolo un tovaglio altretanto ricamato a mano. Mia madre aveva da sempre un comportamento speciale, molto rispettoso verso i ricami che si dimostrava già nel lavaggio e nella loro cura. Senza accorgersi mi ha trasmesso ammirazione e rispetto per le cose belle e artigianali. Non dimenticerò mai una signora siciliana che ho incontato una volta sul treno circa quindici anni fa. Ci siamo sedute una di fronte all'altra e la signora aveva in braccio una grande tovaglia che lei ricamava.

Grazie a proggetto »cuscino ricamato« ho finalmente realizzatto il mio vecchio desiderio di provare a ricamare. E meno male che esiste internet tramitte il qualle ho imparate un paio di punti semplici :))) Quando ho ascoltato un giorno la canzone dei Beatles »All you need is love« sapevo che questo sarebbe stato il mio tèma. Penso che specialmente in questi tempi ne abbiamo tanto bisogno di amore. Con amore si puo fare tutto ed amare significa accettare.

7 komentarjev:

  1. Čudovito izvezeno, čudovito napisano.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kristina hvala. Jaz z izgledom nisem ravno zadovoljna, saj veš, pač je prvič...ma vaja dela mojstra, če mojster dela vajo :)

    OdgovoriIzbriši
  3. "Ta svet je lep,če nekomu nekaj daš,
    ta svet je lep,če nekoga rad imaš,
    če roko stisneš komu,ki ga kaj boli,
    ta svet je lep,če si človek do ljudi".


    res lepo napisanoda se v teh časih vsi držimo bolj zase...ko se ne menimo za nikogar...razen ko koga potrebujemo...res lepo napisano...

    LJUBITI POMENI SPREJEMATI...

    pa smo tega zmožni???

    OdgovoriIzbriši
  4. Res ne vem zakaj nisi zadovoljna? Meni se zdi zelo lepo in šik. Enostano in učinkovito. Takšne ideje, pa so itak vedno najboljše. Komaj čakam, da vidim končni izdelek iz naših vezenin.

    OdgovoriIzbriši
  5. @Rafil grazie. Sono contenta di aver provato.

    @Valentina hvala. Res bo zanimivo videti končni izdelek.

    OdgovoriIzbriši

Vesela bom tvojega komentarja. / Grazie per il tuo commento.